söndag 16 december 2007

Muppar i Sverige, förenen eder!

Det finns massor av funktionshindrade människor i Sverige som går i förlust när de jobbar. De sitter på fabriker och monterar, paketerar eller kuverterar, timme efter timme, dag efter dag, år efter år. Utan lön. I stället får de en pension på mindre än 7 000 kronor i månaden.

Det finns företag som har många utvecklingsstörda anställda, och det ska ingen komma och inbilla mig att det är av välgörenhet. Nej, mupparna gör sådant som måste göras men som ingen annan vill göra.

I Malmö har Fredrik Johansson, 36, surnat till för att han bara tjänar 4 kronor i timmen, och nu slutar han i protest. Min bror tjänar 15 kronor per dag, en ersättning som man talar om att ta bort helt och hållet. Och han betalar busskort (671 kronor/månad) och lunch (45kronor) varje dag.

Vissa månader är pengarna helt slut när hyran, maten, busskortet, kabel-tv:n och prenumerationen på Fantomen är betalda. Ska det vara så?

Nej, alla som tvingas till att jobba utan lön borde gå ut i strejk!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra rutet!

Anonym sa...

Svenskarna ligger med och tycker till om dåliga saker,i hela värden bla om barn arbete, nä sopa först framför egna dörren, ge utvecklings störda, psykiskt sjuka,hemlösa ett bättre liv och värdigare liv, sen kan vi uttala om andra länders problem.

Sverige världens samvete?