söndag 26 augusti 2007

Den stora sömnen



För den som älskar byggarbetsplatser är Cardiff fantastiskt. För oss som inte gör det är det ganska jobbigt när halva staden har grävts upp och fotgängare hela tiden hänvisas till små sunkiga temporära gångvägar bakom staket.

Vi bodde en natt på The Big Sleep, ett ganska kul budgetdesignhotell med lätt Clockwork Orange-känsla. Rummet hade gardiner av teddy- och fleecetyg - och på väggen hängde ett foto av John Malkovich. Hotellet har röstats fram som ett av världens 25 coolaste hotell av Conde Nast Traveller, vad nu det är.

Cardiff är inget shoppingparadis om man gillar originella affärer, men det vanliga utbudet med M&S, Debenhams, Boots och andra kedjor finns självklart i denna stad som bebos av cirka 300 000 människor. Världens äldsta skivaffär finns dock här, från 1894 tror jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vilka fina bilder, ser ut som ett hotell för mej! Men stackare vilket bök, skönt att ni är hemma med lillkissen, hon ser ball och glad ut, man vill träffa ju!!
kram frk E!

Eva sa...

Det var det vi sa när vi var där: Det här är ett hotell för vår konstnärsvän E! Precis din stil! Kom och hälsa på oss och kissen snart!