söndag 10 februari 2008

Enkel blomkålssoppa

Hacka ett blomkålshuvud i mindre bitar. Lägg i kokande vatten tillsammans med en buljongtärning, helst kyckling. Koka några minuter och mixa sedan blomkålsbitarna till en mjuk soppa. Späd med spadet till önskad konsistens. Tillsätt cirka en halv deciliter matlagningsgrädde om du vill ha en lite mjukare smak.

Detta får vi till middag i kväll. Vad får du?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å gjorde med en goding, stekte med rödlök & vitlök, sen mixa med solrosfrön el cashewnötter, mums!
Kram
Vego-woman!

Anonym sa...

Så glömde jag ju, på toppen av soppan hade jag vitlökshårdfrästa quornstrimlor, Mumma! Kan nog vara smask med en annan favo, ostronskivlingar, bara isärplockade, också knaperfrästa i olivolja och vitlök, kan nog gå för kyckling, fast goare!
Kram från
Vegoland :-)