onsdag 15 augusti 2007

80-talsvideor, hur tänkte de? (del 1)


Kreativiteten i medierna hade andra, mer vildvuxna former på 1980-talet. MTV var fortfarande nytt och fräscht, artisterna var ofta hemmastajlade och det fanns ännu utrymme för mer personliga uttryck. Därmed inte sagt att allt blev bra. Ibland hamnar jag framför So 80's, en show på musikkanalen VH1, och känner hur jag sitter med öppen mun och stirrar på banden och deras videor och säger högt för mig själv: Hur tänkte de?

Ett bra exempel är videon Love and Pride med gruppen King. Låten är bra, en riktig hit, men videon matchar inte riktigt.

Gruppen frontades av Paul King, som sedermera blev vj i MTV och stod där dagarna i ände och gjorde tåhävningar medan han sa saker som "It's Monday morning and we're heading for the weekend" eller "It's Wednesday afternoon and the weekend has started as far as we're concerned".

Ingredienser: stenbrott, sprayfärg, snajdig grön kostym, doc martens med randiga tubsockor och brejkdansande småkillar.

Analys: Gruppen hade säkert inga pengar och kom på att stenbrottet nära hemmet var en spännande plats. Någon kände förmodligen någon som hade en brorsa som dansade brejkdans och som skulle kunna vara med tillsammans med sina polare.



Kommentarer, någon?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser mycket fram emot fortsättningen av den här artikelserien; "80-talsvideor, hur tänkte de?" Du har en nästan outsinlig källa att lösa ur!

Anonym sa...

ösa ur skulle det vara :)

Anonym sa...

Fast lösa ur var inte så dumt, ut ur glömskans garderob lösgör hon dom ju!!! :-)

Anonym sa...

Nå, när kommer nästa del i artikelserien? Kings låt håller fortfarande. Videon håller inte, surpriiise! Även om den är uppfriskande ohipp. Som så mycket annat från 80-talet