söndag 22 juli 2007

Smaskens


Ibland kanske man känner för lite vegokäk till middag. Detta är gott:


Ta en knippe rödbetor. Borsta av dem eventuell jord och skär av blasten. Skär betorna i klyftor och lägg dem på en inoljad plåt. Salta och kör in dem i ugnen på 200 grader i cirka en halvtimme eller tills de är mjuka. Rör om då och då.

Rosta pinjenötter i stekpannan. Stek sedan halloumi som du skurit i skivor.

Lägg rödbetsklyftorna på tallrikar och lägg nötterna och halloumin ovanpå. Ringla över balsamico. (Om du inte har tjock balsamico kan du hälla balsamvinäger på rödbetorna när de kommer ut ur ugnen, röra om och låta det stå ett par minuter. Vinägersmaken sätter piff på anrättningen och ökar den härliga kontrasten mellan de söta betorna och den salta osten) Dekorera med en jävla massa basilikablad.

Inga kommentarer: