I går var vi på bröllop på Rosendals värdshus. Det var min tjusiga kusin Irene som gifte sig med sin Johan. Bortsett från en liten skur precis under vigseln regnade det inte alls. Med tanke på de senaste dagarnas häftiga skurar à la monsunregn som avbrutit solskenet tycker jag att de hade tur med vädret.
Maten var utsökt. Alla som tycker det är tråkigt med matporr kan sluta läsa nu eftersom jag ämnar återge menyn:
Välkomstdrink: Laxmousse på toast, rensteksmousse på pumpernickel, jordgubbar doppade i vit choklad. (Alsina & Sarda Cava Seco)
Förrätt: Gravad oxfilé på en bädd av jungfrusallad med vit tryffelolja och färskhyvlad parmesanost. (Nero d'Avola Merlot)
Varmrätt: Ugnsbakad lammytterfilé med krämig örtsås och potatis kryddad med färsk rosmarin. (Cuvée Prestige Rouge)
Dessert: Crème Brulée med cointreaumarinerade färska bär. (Nederburg Noble Late Harvest)
Bröllopstårta: White Lady.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar