torsdag 18 september 2008

Jag, en smygnörd

En av kvällstidningarna skrev för en tid sedan att den nya nörden är cool - och tjej. Det här är något som jag känt länge; vägen till framgång i arbetslivet är ju många gånger specialistkunskaper på ett område. Tyvärr uppmuntras inte små flickor att snöa in på ett ämne, utan blir i stället påhejade när de vänder sig utåt, mot pojkarna och andra människor. För flickor förväntas vara omhändertagande och rikta sin uppmärksamhet mot andra snarare än mot sina stora intressen.

Även om jag inte ägnar mig överdrivet mycket åt datorer eller trainspotting* har jag nördtendenser. I perioder har jag varit snudd på ohälsosamt intresserad av smink och bad till och med en kompis att förhöra mig på namnen på Nars ögonskuggor en gång. (Det här utspelar sig på den härliga tiden när sminkmekkat c/o Stockholm fanns på Götgatsbacken.)

En annan småknäpp hobby jag haft, men som jag numera försöker tona ner, är att jag intresserar mig för hur långa kändisar är. Det började nog med att jag satt och läste om skådespelare på www.imdb.com, och sedan fastnade kunskaperna om deras längd. Mina kompisar brukade förhöra mig även på detta område. Nu har jag hittat en sajt där jag verkligen kan få mitt lystmäte.

Jag är lika lång som Daryl Hannah. Och på bilden har jag samma smink som hon hade i Kill Bill 2. (Bland annat Bobbi Browns ögonskuggor bone och taupe, och rouget nectar) Film, längd och smink, det är kul det! ;-) Fast som tur är har jag en riktig utbildning också, de här kunskaperna hade nog inte gett mig många jobb.

*I dag har jag för övrigt besökt lokalerna som mitt jobb ska flytta till. De är en trainspottares våta dröm. Det ligger massor av järnvägsspår utanför huset, och tågen passerar faktiskt genom huset på vägen till Centralstationen.

3 kommentarer:

Annika sa...

Jag är lika lång som Julie Benz, Dexters flickvän (i teveserien Dexter förstås). Och 1 cm kortare än Scarlett Johansson, men det är många som tror att hon är lite kortare än den längd som uppges på sidan.

Klippte även ut denna kommentar, som jag gillade eftersom jag inte har någon modellängd precis...

Isn't it ironic though, that when fashion models are required to be at least 5'8", most Hollywood fashion icons are 5'4" or smaller?

Eva sa...

Scarlett ser jättekort ut i vissa filmer, tex Scoop.

Jag är lika lång som Liv Tyler, David Bowie och Mick Jagger. Den sistnämnde verkar för övrigt vara en "tall admirer", hans kvinnor är alltid märkbart längre än han själv. Det här med tall admirers är ett fenomen som jag tror att jag ska blogga om nån gång. Snart.

Anonym sa...

Åh ögonskuggetestet. Helkul var det!