onsdag 13 april 2011

Värsta platsannonsen någonsin?

Jag brukar som bekant skämta om arbetsgivarnas märkliga krav i platsannonser. Nu har jag hittat en annons som är värre än värst.

Man ska driva organisationen Emmaus informationsarbete, göra research, skriva rapporter och översätta från bland annat arabiska till engelska. De kräver att man har lång erfarenhet av arbete i antingen de västsahariska flyktinglägren eller ockuperade Västsahara. Man ska vara van vid att tala inför publik och tala god arabiska och engelska. Översätta mellan språken både muntligt och skriftligt ska man kunna. Även andra språk är önskvärda! Ja, jag orkar inte lista allt man ska kunna här.

Som om detta inte vore nog ska man också sortera kläder, textilier och skor till både försäljning och biståndssändningar och vara intresserad av textil, mode och vintage.

Och vad får den super-språk-informations-statskunskaps-bistånds-och-design-människa som tar jobbet i utbyte? Jo, 16 204 kronor i månaden. (En extra härlig tusenlapp för den som har barn!) Som tur är varar arbetet max i ett halvår, så man hinner nog inte bränna ut sig.

Läs annonsen här.

Inga kommentarer: