lördag 19 april 2008

Omelettips?

Jag gillar omelett. Det är gott och billigt och lätt att variera. Fast jag är usel på att laga det. Spansk bondomelett med mycket potatis fixar jag, men annars blir det inte bra, utan torrt och smuligt och konstigt. Att vika omeletten dubbbelt funkar inte, den går bara sönder. Vad gör jag för fel?

Här är för övrigt ett bra recept på omelett.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med, omelett är gott och fiffig vardagsmat. Brukar göra, oftast bara naturell, ägg+mjölk+kryddor. Och vika dubbel, med kanske lite ekopermesan, vitlöksknaperfrästa ostronskivlingar och fönstersolvarmekotomat(låter som en reklamfilm...:-) sorry!, men ja, supersmask till rostad rallarhalvor och lite rödvin. Men teknik, endel olja då, hög värme först, veva runt mycket med gaffel i det skedet, sen när det börjar stanna, sluta veva, peta ihop, sänk värme, ge det en mimipaus, lägg på ngt gott, vik ihop, låt ligga lite till sen klart för njut!!! :-)
Kram Elli,