onsdag 5 november 2008

Obaaaaaaama!















Så här såg det ut i går klockan 23:15 hos min kusin Monica och hennes man Ken som bor i USA, en timmes bilresa utanför Washington DC. "Man kan knappt fatta att det är sant", skriver hon.

Jag tycker att man kan konstatera att maktens ansikte förändrats under den här valrörelsen. Tidigare var makt synonymt med äldre män, en sådan som John McCain. Nu har en förhållandevis ung svart man vunnit valet i USA, och två kvinnor har kommit väldigt långt. Det var verkligen time for a change.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra val. (Utav möjliga alternativ.)

Blir dock alltid lätt generad över att amerikanska presidenter, republikaner såväl som demokrater, liksom på allvar snackar om gud i sina tal. Men det kanske är något de måste för att få röster.

/Sara

Anonym sa...

Det där med Gud har jag också reagerat på. Det är säkert så att de förlorar jättemånga röster på att inte hela tiden markera hur troende de är. Tänk en uttalad ateistisk presidentkandidat han eller hon skulle inte komma långt. Än.

Eva sa...

Precis. USA:s president måste vara en kristen man som lever i kärnfamilj. Förut var vit hudfärg ett kriterium men det har tack och lov försvunnit nu!

Anonym sa...

Är väl ingen reflexmässig USA-ovän tror jag, men får inte detta att gå ihop med att det ska finnas en massa valfrihet i landet.

/Sara